Tomislavgrad: Sve spremno za dane sv. Nikole Tavelića

sv nikola tavelic

... 12. srpnja kada je glavna svečanost te manifestacije. Ovogodišnji program obilovat će različitim kulturnim, umjetničkim i glazbenim događajima, a Dani sv.Nikole Tavelića započinju tradicionalno duhovnim dijelom manifestacije kada se u spomen na sv. Nikolu Tavelića u bazilici u Tomislavgradu služi devetnica.

U kulturnom dijelu, prvog dana manifestacije s početkom u 20 sati, u prostorijama Kulturno informativnog centra (KIC) bit će priređena Izložba o ljubavi i vjeri, akademskih kipara Zdenka Jurišića i Eme Livančić. U subotu, 4.srpnja, s početkom 20 sati, u kino dvorani bit će prikazan film o Bleiuburgu „Magnum crimen 1945", dok će u utorak 7. srpnja u Skupštini Hercegbosanske županije biti predstavljena knjiga Željke Jurić Mitrović „Moja rijeka suza".

Za ljubitelje kazališne umjetnosti organizator će u ponedjeljak, 6.srpnja, u kino dvorani prirediti izvedbu komične predstave „Klupko" autora Pere Budaka a koju će izvesti Dramska sekcija KIC-a.

Što se tiče zabavnog program,a duvanjska publika će nakon svete mise u nedjelju.,5.srpnja, u bazilici slušati koncert Ženske klape „Drača", nezaobilazni Festival gange i gusala je u četvrtak, 9.srpnja, dok je u sportskom dijelu organizirana ulična trka „Duvanjska desetka 2015" (utrka kroz duvanjske ulice na dionici od 10 km).

U okviru desetodnevne manifestacije , u subotu, 4. srpnj,a bit će proslavljen Dan HVO brigade Kralja Tomislava, a u utorak, 8. srpnja, Dan općine Tomislavgrad.

Manifestacija završava središnjim misnim slavljem u nedjelju, 13. srpnja, koju će predvoditi vojni biskup u BiH msgr. Tomo Vukšić te narodnim veseljem uz zabavno kulturni program u izvedbi Tamburaškog sastava „Zvona" iz Đakova.

FENA