FOTO  Tomislavgrad spektaklom otvorio i treću sezonu Višebojca

Lino višebojac, višebojac, Tomislavgrad
...i himna Lino višebojca koja se orila na otvaranju treće sezone Lino višebojca u Tomislavgradu, obilježile su početak nove sezone Lino višebijca. Nastupom mažoretkinja, a potom i izvođenjem Linđo plesa, mališani su osvojili skoro tisuću prisutnih na događaju.

Lino višebojac - projekt je čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola za bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Omiljenost koju medvjedić Lino ima među osnovoškolcima, radosno dijeli sa sportašima koji svojom nazočnošću uveličaju manifestaciju i uživaju sa djecom. Marija Radoš, reprezentativka U19 reprezentacije BiH, Branimir Mašić, košarkaš KK Tomislavgrad te nogometaši Širokog Brijega Luka Juričić, Stipo Marković i Josip Barišić hrabrili su natjecatelje i sjajno se proveli sa mališanima.

"Sretan sam što sam u prilici biti danas ovdje, gdje je energija izvrsna. Drago mi je da imamo priliku ponovo ugostiti ovu sjajnu manifestaciju koja slavi sport, kreativnost i druženje u Tomislavgradu. Podravka je odličan partner Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva nauke, kulture i športa Herceg-bosanske županije i hvala im što i ove godine uživamo u Lino višebojcu. Neka pobijede najbolji, a uživajmo u natjecanju i zabavi svi", kazao je Luka Krstanović, predsjednik općinskog vijeća Tomislavgrada otvarajući svečano višebojac te se ponovo zahvalio predstavnicima Podravke, Sportskih Novosti, ravnateljici Milici Skočibušić i ministru Petru Galiću za izvrsnu organizaciju.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecali su se u osam disciplina: u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta. Najbolji rezultat današnjeg natjecanja ostvarili su: Luka Škorić iz sedmog razreda i Nina Tadić, učenica devetoga razreda. Dva najbolja literarna rada na temu „Svijet po mom" napisala su dva dječaka - Ivan Višić, 7a i Josip Krišto, 9a.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te osam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te uz medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se treću godinu za redom realizira u BiH. Ovim je projektom tijekom prethodne dvije godine obuhvaćeno je više od 14.500 učenika i učenica, zajedno sa nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike. Ovogodišnji Lino višebojac nakon Tomislavgrada odlazi u: Odžak, Tuzlu, Posušje, Konjic, Cazin, Grude, Bunu, Kakanj i Prijedor.