Tomislavgrad: Simpozij Doma zdravlja kao poveznica svih zdravstvenih radnika

simpozij doma zdravlja

U organizaciji Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine, 25. i 26. listopada u prostorijama Hotela "Tomislav" u Tomislavgradu bit će održan 1. Simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad.

Po navodima organizatora, simpozij je zamišljen kao poveznica svih zdravstvenih radnika koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske pomoći.

“Na taj se način pruža prilika za razmjenu znanja, vještina, novih ideja koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske pomoći na izvanbolničkom i bolničkom nivou”, kazano je iz Doma zdravlja.

Simpozij je namijenjen svim djelatnicima hitne medicinske pomoći, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, no isto tako i svim ostalim zdravstvenim djelatnicima koji na bilo koji način sudjeluju u hitnom zbrinjavanju i spašavanju pacijenata u svom profesionalnom radu.

Neke od tema koje će se obrađivati na seminaru su pristup bolesniku s poremećajem disanja, poremećaj srčanog ritma, smjernice u reanimaciji, osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, osnove EKG-a te pristup palijativnom bolesniku na terenu.