Tomislavgrad: Poziv građanima da prijave svoja prava na nekretninama

U sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Livnu, Odjeljenje suda Tomislavgrad je dana 21.12.2015. godine, pokrenuo javnom objavom proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

S tim u vezi, još jednom pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Kolo, Kovači i Ćavarov Stan u Općini Tomislavgrad da prijave svoja prava na nekretninama, najdalje do 19.02.2016. godine.

Prijave se vrše u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Livnu, u odjeljenju suda u Tomislavgradu, na adresi Kralja Zvonimira bb, 80240 Tomislavgrad, svakim radnim danom od 8:30 do 14.30 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.


Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem upozoravamo da ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Također, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarskim općinama da provjere prijenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru "Projekta registracije nekretnina", provodiće se bez naplate sudskih taksi.


Za više informacija o prijavama molimo Vas kontaktirajte:
1. Janja Krstanović, zemljišnoknjižni referent Općinskog suda u Livnu, Odjeljenje suda u Tomislavgradu, na tel: 034/354-629