Tomislavgrad: Mještani MZ Vedašić ogorčeni Matinim istupom

Iz MZ Vedašić navode kako su ih posebno iritirale riječi Kelave kada je s govornice u Općinskom vijeću podvukao da je njegova obitelj imala više vojnika nego cijela MZ Vedašić, zaboravljajući na činjenicu da je ista ta mjesna zajednica, kako navode, u prve redove na bojišnici dala preko 100 aktivnih vojnika te dva poginula branitelja.

"Iako se Mate Kelava ispričao za uvrede tek nakon reakcije jednog člana Vijeća, mještani su ogorčeni da već godinama nitko u Općinskom vijeću ne reagira na njegovo ponašanje", navodi se u priopćenju.

"Tako na jednoj sjednici Udrugu 'Dobri ljudi' napada i ismijava samo iz razloga što je udruga dala prijedlog da se nešto učini sa zgradama starog hotela i starog suda, umjesto da se tim ljudima da podrška i iskoristi njihova dobra volja budući da su sve radili bez novčane naknade .Mate Kelava komentira da su sve samo ne dobri ljudi i sve to s govornice Općinskog vijeća kojemu je predsjednik", stoji u priopćenju MZ Vedašić.

Navodi se i to kako se na taj način općini šalje poruka da smo "mi dobrodošli kao glasači, a nikako kao kritičari, bez obzira jesmo li članovi udruga ili mjesnih zajednica".

"Ovim putem se ograđujemo od svih političkih opcija i osoba umiješanih u slučaj razrješenja ravnateljice OŠ Ivana Mažuranića i dajemo punu potporu Ministarstvu znanosti, prosvjete kulture i športa za provođenje zakonskih ovlasti kako bi prestala samovolja pojedinaca i njihove nezakonite rabote", navodi se na kraju priopćenja potpisano od strane mještana MZ Vedašić.

(Fena)