Tomislavgrad: Lopovi obijaju sušnice i kradu suho meso

pršut, Europska Komisija, Slovenija, Istarski pršut, Istarski pršut, pršut, Internacionalni sajam pršuta (ISAP), Tomislavgrad, krađa, krađe, suho meso, sušnica, pršut, pršuti, Drniš, Međuarodni festival pršuta , Istarski pršut, pršuti, pršut, oznaka izvornosti, pršuti, pršut, autohtoni proizvod, autohtoni hrvatski proizvod
...gradu, nedaleko od duvanjskog samostana, i pokupili sve suho meso koje su tamo pronašli. Kažimo da su mogli i po danu, jer vlasnica kaže kako je zaboravila zaključati, a možda i pritvoriti garažu, pa lopovi nisu imalo mnogo posla!

-Sve su pokupili, a bilo je dosta, i tuđega i moga, pa sad bih još trebalo prijatelju nadoknadit štetu. Ako su bili gladni, a sumnjam, zašto nisu došli i lijepo upitali, a ovako, što da kažem nego: „Prisilo im, dabogda!"-kaže pokradena duvanjska domaćica i dodaje kako policiji nije prijavila, jer se i sama osjeća krivom što nije zatvorila-zaključala garažu.

Iste noći ukradeno je suho meso i iz jedne sušare na Karauli, a već ranije smo pisali kako su „guzičari" harali i duvanjskim selima. Ljubitelji su to suhoga mesa, a teško im ložit vatri i sušit meso, slađe im je tuđe! A ima takvih, duša ukrast, tuđe-slađe!

tomislavnews.com