Tomislavgrad: Krava Rumova otelila četvero mladih

krava
Krava Rumova na svijet je donijela tri zdrava muška teleta i jedno žensko.

Oduševljene je to veliko, a u obitelji Perković vijest su jutros htjeli podijeliti s našim čitateljima. Neka se čuje i vidi na sve četiri strane svijeta!

Znanstvenici kažu da životinje vole kada se čovjek prema njima ophodi kao prema živom biću, a one to uzvraćaju na svoj način, primjerice krave daju više mlijeka...

Za prehraniti četvoro telića mlijeka će itekako trebati, ali uz pomoć i brigu tročlane obitelji Perković, koji imaju još četiri krave, ne sumnjamo u njihovo uspješno odrastanje i zasigurno će već za mjesec - dva učetverostručiti svoju težinu.

Moguće da je ovo prvi takav slučaj zabilježen na području tomislavgradske općine. No, u svakom slučaju je rijetkost, i po prvi put zabilježena u Jošanici. Kod obitelji Perković, krave su do sada na svijet donosile po jedno tele.

Zato, poštovanje, Rumova!

Telići još nemaju imena, a tko zna, možda u znak zahvalnosti i jedno tele dobije ime „zaslužnoga" veterinara!

Duvanjski veterinari kažu da su na području naše općine u dosadašnjoj praksi umjetnim osjemenjavanjem dobivena tri teleta, ali četvorke do sada nisu zabilježne. Tijekom dana veterinari će obići Rumovu i njezinu prekrasnu prinovu.

 

Zora Stanić/TC