Šumarija isporučila 3.500 kubika ogrijevnog drveta, a mnogi i dalje traže ogrijev

Šumarija isporučila 3.500 kubika ogrijevnog drveta, a mnogi i dalje traže ogrijev
Prema riječima mjerodavnih, po ovogodišnjem planu i primljenim narudžbama ostalo je neisporučeno približno 900 kubika ogrijevnog drveta u trupcima, što će u šumariji nastojati isporučiti do 15. rujna čime će u ovoj sezoni uprihoditi oko 350.000 KM.

Mnoga kućanstva svoje povjerenje za nabavku ogrijevnog drveta povjerila su upravo Šumariji Tomislavgrad kod kojih se cijena kreće oko 80 KM po četvornom metru drveta, dok se kod malih dobavljača cijena, uglavnom iscjepanih drva, kreće oko 85 KM po metru.

Šumarija Tomislavgrad već nekoliko mjeseci ne prima nikakve uplate za dostavu drva već su njihove aktivnosti usmjerene na opskrbi onih kupaca koji su na vrijeme izvršili narudžbu trupaca, odnosno, uplatu izvršili na početku godine.

- Šumarija Tomislavgrad dnevno isporučuju 55 do 60 kubika ogrijevnog drveta i tek kada izvršimo i posljednju dostavu, tada eventualno možemo primati nove narudžbe - kazano je iz šumarije.

Već po tradiciji, kućanstva na prostoru općine Tomislavgrad s nabavkom ogrijeva započnu već u proljeće i prije nego završi grijanje za tekuću zimu.

Najveća je potražnja za drvetom kao najjeftinijem energentom za grijanje, iako posljednjih godina raste potražnja i za peletom. Kako raste potražnja tako rastu i cijene, od 350 KM po toni kod proizvođača do 400 KM u prodajnim centrima.

 

Tomislavcity