Razgovor s pobjednicom Prvoga glasa Duvna - Kristinom Skočibušić

Prije deset godina natjecala se i na Dječjem festivalu, na kojem je osvojila drugo mjesto žirija i nagradu publike.

 

Na sinoć održanoj priredbi Prvi glas Duvna, a koja je obnovljena nakon dvadesetak godina, kino dvorana u Tomislavgradu bila je prepuna, a pred vratima dvorane ostalo je nekoliko stotina onih koji nisu imali sreću kupiti ulaznicu. Prvi glas Duvna održan je u organizaciji Udruge građana Dobri ljudi, a sinoćnja priredba je pokazala koliko ovomu gradu nedostaje kulturnih sadržaja. Mnogi koji nisu imali prigodu gledati Prvi glas Duvna nadaju se kako će se ova uspješna priredba uskoro reprizirati i to u Gradskoj sportskoj dvorani. O samom tijeku natjecanja još ćemo pisati, sada samo informacija da su natjecatelji među sobom odabrali najbolju-Franjku Krišto, da je po ocjeni stručnog žirija najbolji bio Mirko Penjgušić, dok je najviše glasova publike osvojila Kristina Skočibušić, koja je, u zbrajanju glasova i žirija i publike ona osvojila i najviše bodova, te proglašena pobjednicom Prvoga glasa Duvna 2011.

Donosimo ekskluzivni razgovor s pobjednicom Prvoga glasa Duvna, studenticom Kristinom Skočibušić.

-Presretna sam i osjećam se odlično, nakon prospavane ili neprospavane noći, ne znam što bih rekla. Dojmovi se još nisu stišali, jer, evo, već se spremam putovati u Zagreb, gdje studiram na Katoličkom bogoslovnom fakultetu-bilo je prvo što nam je kazala jutros Kristina, koju smo zatekli u stanu u Tomislavgradu kako pakira kufer.

-Naravno da sam pobjedu priželjkivala, kao i svi natjecatelji, a moram reći da je bila uistinu jaka konkurencija, zato mi je pobjeda na ovomu natjecanju vrjednija-kaže ova mlada, zgodna i simpatična djevojka, i dodaje, u šali, kako pjeva od kada je progovorila, jer su za nju govorili da je propjevala, a ne progovorila! Osam godina je pjevala u Crkvenom zboru Svetog Nikole Tavelića u Tomislavgradu, a potom i četiri godine u duvansjkoj Frami.

Prije deset godina natjecala se i na Dječjem festivalu gdje je osvojila drugo mjesto žirija i nagradu publike.

Glazbu dijeli na onu dobru i lošu,a domaći uzori u pjevanju su joj Vanna i Nina Badrić, a od stranih Celine Dion.

-Pjevanje mi mnogo znači, a i nagrade koje dobivam, ali sada mi je najvažnije završiti fakultet. Pjevati uvijek mogu i hoću, svako natjecanje me veseli,a nagrade su mi priznanje i od drugih( i stručnih osoba i publike) da umijem pjevati i da me mogu i žele slušati-u kratkom razgovoru kazala nam je Kristina, zahvaljujući i ovim putom svima koji su glasali za nju i svima koji joj šalju čestitke, a njih je, uistinu puno.

Kao pobjednicu Prvoga glasa Duvna, o kojoj će se ovih dana pričati i pisati, htjeli smo je pitati malo više i o ljubavi, ali nam je samo kratko odgovorila da je u sretnoj vezi, koju ne krije i za koju znaju svi njezini prijatelji.

Foto i tekst: Tomislavcity.com