Pripravnik GSS Mate Ćurić iz Prisoja jutros se probio do Drmića Staja, gdje žive starije osobe

gss, Drinovci, snijeg, spas, gss, Tomislavgrad, prisoje
Redovito dolazi vikendom u Prisoje, a ponedjeljkom se vraća u Vrgorac. Ali, prošloga ponedjeljka nije otišao, jer ga je zamelo u Prisoju, prometnice su bile neprohodne, ali i u Vrgorac, koliko je čuo i na televiziji vidio, nije moglo ući. Pa je ostalo sa suprugom i troje djece u svom domu u Prisoju.

Planirao je Mate sa svojim kolegama u ovo vrijeme biti i u Kiseljaku na obuci Gorska službe spašavanja, jer je pripravnik u GSS Tomislavgrada, (položio je prvu pomoć, bio na zimskoj obuci na Blidinju), ali zbog nevremena, nije se išlo na obuku.

-Znate kakvo je nevrijeme prošloga tjedna na izmaku bilo i u duvanjskoj općini. Odmah sam nazvao Stožer Civilne zaštite u Tomislavagradu i stavio se na raspolaganje. Dok sam čekao konkretni zadatak, u Prisoju sam obilazio starije susjede, čistio snijeg, donosio im drva, što god je trebalo. A jutros (subota) me nazvao gospodin Jakić, šef Civilne zaštite u Tomislavgradu i pitao postoji li mogućnost da odem do Drmića Staja, jer ima dojavu da su dvije žene, baka Jaka od 90 godina i njezina bolesna kćerka, također u godinama, zametene u ovom selu među brdima- ispričao nam je danas pri povratku s Drmića Staja, Mate Ćurić.

Čim je dobio zadatak od Jakića, nije dugo razmišljao: obukao je opremu, ruksak s potrebnim namirnicama na leđa, i uputio se preko snježnih brda do 3-4 km udaljenih Drmića Staja.

tomislavcity.com