Podrška zaštiti i održivom regionalnom razvoju u Livanjskom i Duvanjskom polju

turistički forum

Ornitološko društvo „Naše ptice“ u suradnji sa „Našom baštinom“ iz Tomislavgrada i udrugom „Dinarica“ iz Livna organiziralo je 16. 11. 2019. u Vizitorskom centru Pecka Prvi turistički forum.

Na Forumu su sudjelovali predstavnici NGO sektora i lokalno stanovništvo iz Splita i općina Livno, Tomislavgrad i Bosansko Grahovo.

Zainteresirani sudionici imali su priliku upoznati se sa ciklusom projekata „Kraška polja“, kao i sa primjerima dobre prakse koje je ispred Vizitorskog centra i organizacije „Greenways“ predstavio Boro Marić.

turistički forum

Sa prijedlogom za zaštitu i zonaciju Livanjskog polja sudionike su upoznale Matea Grabovac iz UNEP-a i Maja Jaćimovska iz CENER 21.

U drugom dijelu foruma sudionici su imali priliku okušati se u kreiranju sedmodnevne turističke ture kroz Livanjsko polje i njegovu okolicu i iznijeti svoje ideje za male projekte za razvoj turizma.

Ovaj turistički forum prvi je u nizu foruma i radionica koji se organiziraju u okviru projekta „Kraška polja 3- Podrška zaštiti i održivom regionalnom razvoju u Livanjskom i Duvanjskom polju”, te će slijedeće slično druženje sa novim temama biti organizirano u tijeku prosinca.

Projekt je financijski podržan od strane Fondacija EuroNatur I MAWA, stoji u priopćenju.