Ivica Brešić na Konferenciji Instituta europskih regija u Ljubljani

Ivica Brešić
Peta po redu konferencija o Zelenoj mobilnosti održana je 10. studenog 2016. godine u Ljubljani.

Konferenciju je organizirao Institut europskih regija (IRE). Tema konferencije su bili izazovi i iskustva u dosadašnjim naporima postizanja održive mobilnosti te povezanosti europskih regija i gradova.
U Institut regija Europe uključeno je 120 regija, općina, gradova i mjesta i poduzeća iz 19 europskih zemalja.
Članom Instituta europskih regija postala je i Hercegbosanske županija, a u ime Vlade petoj Konferenciji o Zelenoj mobilnosti u Ljubljani bio je nažočan ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Ivica Brešić kojeg je predstavnikom naše Županije u tom Institutu europskih regija imenovala Vlada.
Tijekom Konferencija predstavnik Vlade Hercebosanske županije, Ivica Brešić ostvario je značajne kontakte kako bi s partnerima-članovima Instituta regija Europe pokušao iznaći mogućnosti dobivanja sredstava iz EU fondova za potrebe Hercegbosanske županije.
Predsjednik Instituta europskih regija dr. Franz Schausberger uručio je ministru Brešiću plaketu članstva Hercegbosanskoj županiji u ovom istaknutom i značajnom Institutu europskih regija.
Treba naglasiti da je Institut važno područje za stvaranje veza s mrežom regija, gradova i općina te jačanje ekonomskih i političkih pozicija europskih regija kroz njihovo povezivanje i suradnju. Institut služi i kao komunikacijska platforma između regija, gradova, općina, poduzeća i investitora, ostalih znanstvenih i administrativnih institucija s ciljem poboljšanja i stvaranja mreža kroz koje će se lakše ostvariti regionalni i lokalni interesi i potrebe.
Priopćeno je iz Vlade HB županije.