Ivan Mamić-Ićola: Zbog koalicije HSP s SDP i tzv.platformašima izlazim iz HSP B i H

Tomislavgrad
...poslijeizbornom koalicijom ove stranke s tzv. platformašima, večeras je za .tomislavcity.com izjavio:

-Član sam HSP dvadeset godina, još od onoga HSP Paraginog u Hrvatskoj 1991.godine. S liste HSP B i H izabran sam i u Općinsko vijeće Tomislavgrada. Na sjednici Vijeća održanoj u petak javno sam kazao da istupam iz Kluba HSP u Tomislavgradu, gdje sam potpredsjednik i da prelazim u nezavisne vijećnike, o čemu sam obavijestio i Tajništvo OV.

Sada prvi put kažem da istupam iz HSP B i H, jer očekujem da će me isključiti! Ispisati me ne mogu jer nemam, a ne znam ima li itko, člansku iskaznicu.

Glavni razlog moga izlaska iz HSP B i H jest ova neprirodna koalicija s platformašima,s SDP B i H prije svega. Kada smo svojedobno htjeli koalirati s NHI digla se vika, pa kada sam ja, kao, podržao Lijanovića za predsjednika nema što mi nisu govorili. Kažem kao, jer niti sam ga podržao, niti što potpisao, bila je to novinarska konstrukcija moje izjave. E, vidite, sad HSP može koalirati i s SDP i s Lijanovićima! Ja u toj koaliciji i na toj platformi ne mogu raditi, jer je to samo zbog fotelja par ljudi iz HSP.

Dakle, niti se više prepoznajem u toj stranci-HSP B i H čije je predsjednik dr. Jurišić, niti sam njezin član, a hvala Bogu da pravaških stranaka još ima u B i H, pa...-izjavio je večeras za naš Portal Ivan Mamić-Ićola.

Tomislavcity.com