Hrvatska zvona u Tomislavgradu

hrvatska zvona, Tomislavgrad
...u organizaciji Udruge Hrvatska zvona, biti održana u petak, 27. travnja s početkom u 19 i 30 u Skupštinskoj dvorani u Tomislavgradu. Na tribini će govoriti profesor Marko Tokić, predsjednik spomenute Udruge, Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke te Krešimir Tabak, jedan od utemeljitelja Udruge Hrvatska zvona.
Inače, tribina na ovu temu početkom mjeseca travnja održana je u prepunom Kinu Borak u Širokom Brijegu, a cilj je posjetiti sva mjesta i gradove u Hercegbosanskoj, Zapadno-hercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji te Središnjoj Bosni.

Što su Hrvatska zvona?
Udruga Hrvatska zvona idejno je utemeljena u veljači, a registrirana u lipnju prošle godine u Širokom Brijegu. Udruga je osnovana radi promicanja vrijednosti Domovinskoga rata, promicanja općega dobra i dobra svakoga ljudskoga bića, promicanja i njegovanja kršćanskoga svjetonazora, moralnih načela i demokratskih vrijednosti, zauzimanja za obitelj i druge društvene vrijednosti, zauzimanja za demografsku obnovu i povratak Hrvata izvan domovine, promicanja mira i suživota s drugim narodima u BiH i diljem svijeta, povezivanja Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvata u Hrvatskoj u gospodarskom, kulturnom, znanstvenom i svakom drugom smislu, očuvanja i njegovanja hrvatske kulturne baštine (usmene i pisane), njegovanja i očuvanja zavičajnih identiteta hrvatskoga naroda, zauzimanja za prava hrvatskih branitelja u BiH i Hrvatskoj te zauzimanja za zaštitu prava obitelji smrtno stradalih zatočenih ili nestalih branitelja.