Hercegovački Viking Stipe oduševljava izradom unikatnih sjekira, mačeva i noževa

stipe pleić flick, Tomislavgrad, stipanići

Na Blidinje Gastro Festivalu, održanom u Masnoj Luci protekli vikend, posjetitelje je oduševila kolekcija vikinških sjekira, mačeva i noževa. Za ove unikatne rukotvorine zaslužan je Stipe Pleić Flick iz Stipanića kod Tomislavgrada, poznat kao Hercegovački Viking.

„Izradu sjekira, mačeva i ostalih rukotvorina izrađujem tri godine, a prezentiram ih na sajmovima i društvenim mrežama već dvije godine“,kazao je Stipe Pleić za Blidinje.net

stipe pleić flick,Tomislavgrad,stipanići

Uz mačeve i sjekire izrađuje i ukrasne predmete poput ogledala, kutija i štapova. Rukotvorine su idealne za dekoraciju interijera, a najčešće krase konobe, brvnare i vikendice.

„Za jednu sjekiru potrebno je dva do tri radna dana, a sve su izrade različite, unikatne. Obrađujem metal i drvo, za tehniku izrade koristim pirografiju i rezbarenje“, kaže Pleić.

stipe pleić flick,Tomislavgrad,stipanići

Pogledajte fotografije koje dokazuju da komad drveta može biti jedinstven i imati veliku materijalnu i sentimentalnu vrijednost. Za ostale informacija posjetite facebook stranicu stipe flick pleic na linku OVDJE ili instagram profil sikire_flick na linku OVDJE