Djevojka iz Tomislavgrada dobila punu američku stipendiju za studij Biokemije

Ivana Pačar
..., pratio je u njezinoj uspješnoj sportskoj karijeri, te o zanimljivom školovanju u Hong Kongu. Ivana se nedavno javila s lijepim vijestima...

Naime, njezinom školovanju u Hong Kongu bliži se kraj. Upitali smo je što sada i predložili joj da se pokuša zaposliti u Turističkom uredu RH u Kini. Njezin odgovor nas je obradovao:

- "Hvala na brizi o meni i preporuci, ali uspjela sam upisati University of Rochester u gradu Rochesteru u saveznoj državi New York. Sveučilište je u top 30 u Americi, osigurana mi je redovita puna stipendija i još dodatna za istraživanje i inovacije. Iako ne moram odlučiti smjer do druge godine, namjeravam studirati biokemiju i španjolski i polako se spremati za medicinu koju u Americi mogu upisati tek nakon četiri godine fakulteta i stečene diplome-presretna je Ivana, a kako i ne bi bila."

Koliko nam je poznato Ivana je, do sada, peta Duvanjka koja je dobila stipendiju za studiranje u Americi. I sve su do sada bile uspješne i izgradile odlične karijere!

Mi joj od srca čestitamo i želimo ostvarenje želje glede studiranja, a mi ćemo je i dalje pratiti na portalu, prenosi Tomislavnews.com.