Devastirana pametna klupa u Tomislavgradu

vandalizam, Tomislavgrad

Pametna klupa postavljena na Trgu dr. Franje Tuđmana u Tomislavgradu devastirana je i neupotrebljiva, piše Tomislavcity.

Prema pisanju ovoga portala, razbijen je panel od pleksigasa, a žice su potrgane. 

Kada je otprilike prije dvije godine postavljena tzv. pametna klupa, ona je bila namijenjena podizanju svijesti o potrebi bolje energetske efikasnosti i uporabi neškodljivih izvora energije.

Zamišljena kao potpuno neovisan energetski proizvod, koji se napaja energijom preko solarnog panela a omogućava dopunu mobilnih uređaje preko 2 USB priključka, imala je i vlastitu LED rasvjetu. Također, u unutrašnjosti klupe nalazio se wi-fi router koji je omogućavao korisnicima surfanje internetom, prenosi o je tzv. pametna klupa ispunila svoju svrhu, ali ako ništa drugo, dok je bila čitava i uredna mogli ste sjesti i odmoriti se, pa čak i razmišljati da pametna klupa znači i pametnu destinaciju.

S nje je pucao pogled na dječje igralište, koje također nije u najboljem stanju jer je većina sprava polomljena. Od prošle godine s klupe ste mogli gledati i novopostavljeni spomenik dr. Franji Tuđmanu ili, ako ste okrenuli leđa dr. Franji Tuđamu mogli ste vidjeti prostorije lokalnog HDZ-a. Sve u svemu, pozicija na koju je postavljena pametna klupa je dobra, pruža različite poglede i onako uredna i osvijetljena imala je svoje mjesto i poruku. Ovakva, devastirana i potrgana, izgubila je dušu, ostala je samo klupa, bez epiteta pametna, a i takva ne pruža neku ugodu sjedenja i odmaranja zbog nereda oko nje.

vandalizam,Tomislavgrad