Blagoslovljen i otvoren Dom Milosrđa Božjeg u Bukovici

bukvica, dom
..."Dom Milosrđa Božjeg" u Bukovici. Uz nazočnost brojnih svećenika, časnih sestara i njihovih uzvanika, kuću je blagoslovio mjesni biskup mons. Ratko Perić.

- Neki prostori i datumi znače nam puno jer su drukčiji od ostalih. Takav je i ovaj današnji spomendan utemeljenja naše Provincije u koji smo se okupili ovdje na bukovičkom proplanku za slavlje blagoslova novoizgrađene redovničke kuće i centra za pomoć žrtvama nasilja i socijalno ugroženim osobama. Iako su u franjevačkom samostanu i župi Tomislavgrad sestre prisutne od 1953. godine, ovo je prva kuća naše Provincije u ovom dijelu mjesne Crkve - rekla je u pozdravnom govoru sestra Provincijalka Zdenka Kozina, koja se prisjetila cijeloga tijeka nastanka ove kuće i svih koji su sudjelovali u njezinoj izgradnji - od začetne ideje prije pet godina pa sve do danas kada je službeno otvorena.


Svoje divljenje vjeri i hrabrosti časnih sestara izrazio je i biskup mons. Ratko Perić. On se u nadahnutoj propovijedi osvrnuo na zakone svijeta koji štite zlo i krše Božje zakone ljubavi tako što uništavaju i ubijaju život.

- Zato se radujem ovoj kući, "Kući Milosrđa" koja će zaštititi one najmanje, nezaštićene i obespravljene. Svojim djelima, prilozima i dobrim nakanama mi ovdje gradimo stanove vječne jer je duša je vrijednija od tijela, vječnost od vremena, Bog od čovjeka. Sestre, čestitam vam na ovom projektu i zbilja vas podržavam jer ste u službi života! - između ostaloga je rekao otac biskup.

Na koncu svečanosti, riječi zahvale uputila je sestra Provincijalka Zdenka Kozina.

- Ova kuća neće služiti samo sestrama već i djeci i potrebnima koji će ovdje imati oazu sretnog odrastanja. U vrijeme kada se brojni samostani i crkve diljem Europe zatvaraju, ovdje u blizini Franjine crkve podigosmo ovaj dom s nakanom da budemo znakom nade i ohrabrenja, znakom Božanskog Milosrđa, sudjelujući tako u podizanju živih Božjih hramovana zemlji - kazala je sestra Zdenka.

Po završetku misnoga slavlja, sestre su uz pomoć osoblja svadbenog salona "Lovro" iz Bukovice sve svoje goste počastile ručkom.

Ivana Ćurić/Tomislavcity