FOTO  U Stocu završen prvi Božićni sajam

advent, Stolac

Cjelodnevno adventsko druženje započelo je blagoslovom stolačkog župnika don Rajka Markovića i pjesmom glazbene skupine „Vidoštačka Kraljica". U prepunoj dvorani Pastoralnog biskupijskog centra mnogobrojni su mališani sa svojim roditeljima uživali u dječjoj predstavi „Dar" koju su izveli glumci Malog teatra iz Mostara. Uvijek razigrane Stolačke mažoretkinje su nas počastile svojim nastupom ispred Božićnog šatora. Druženje se nastavilo predstavljanjem izlagača i njihovih rukotvorina, koji su krasili šatorski prostor tokom cijeloga dana, gdje su posjetitelji imali priliku kupiti razne rukotvorine i suvenire.

Dobrotvorno kuhanje i mirisi raznih delicija kružili su gradom na Bregavi, a cjelokupni prihod od adventskog kuhanja išao je u humanitarne svrhe za najpotrebnije u župi Stolac. Večernje druženje se preselilo kraj Božićnih jaslica u središtu grada na adventsku "Biblijsku večer", gdje su stolački mladi čitali tekstove iz Biblije uzete iz knjiga starozavjetnih proroka koji su navijestili Isusov dolazak. Nakon sat vremena duhovne okrijepe druženje se nastavilo uz momke iz grupe Maxime koji su grijali atmosferu u šatoru do kasnih večernjih sati.

Udruga građana "Inicijativa" Stolac zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da naš prvi Božićni sajam u Stocu protekne u najboljem redu.