FOTO  Stočani skupili 25 tona pomoći za poplavljena područja

poplave, Humanitarna akcija

Nakon što je danas put Maglaja krenuo prvi kontingent sa 25 tona potrepština - hrane, vode, mlijeka, sanitarija, opreme i drugih sredstava - akcija se nastavlja i dalje.

Pozivamo građane da i dalje doprinose realizaciji akcije. Prioritet u prikupljanju se odnosi na opremu (lopate, čizme, baterije, rukavice, konopi, šatori, kabanice, alat), dječiju hranu, lijekove i higijenske potrepštine, s tim da su donacije u hrani i odjeći i dalje više nego dobrodošle.

''Nužno je pomoći našim ljudima u nevolji! Stolac je uvijek imao veliko srce i radostan sam što je i ova akcija to dokazala velikom količinom pomoći koja je skupljena i poslana za poplavljena područja. Nećemo tu stati, akcija se nastavlja i dalje.'' poručio je Anel Šator, jedan od organizatora.     

Pozivaju se volonteri koji imaju želju da se lično uključe u akcije dopremanja pomoći i asistiranja u akcijama raščišćavanja i sanacije šteta da se jave organizatorima putem navedenih brojeva telefona.   

Akcija se nastavlja na istim izvornim lokalitetima - Careva džamija i Locco bar. Kontakt osobe: Amer Beća (062/888-901) i Anel Šator (061/523-203).

Organizatori osuđuju određene pokušaje politizacije akcije i pozivamo predstavnike i promotore pojedinih političkih stranaka da se suzdrže od pokušaja predstavljanja akcije u usko stranačke svrhe. Akcija je prije svega stolačka, svih građana, takva je bila od početka i takva će ostati do kraja.