FOTO   Srušena postolja za križeve u Stocu, traži se brza reakcija policije

Stolac, mržnja, Iz mržnje prema vjeri, križ, križevi, Stolac, križni put
Od ukupno 14 postolja, 12 ih je djelomično ili potpuno srušeno pod okriljem noći. Djelatnici Policijske postaje Stolac su izvršili uviđaj, te se intezivno traga za počiniteljima ovoga zlodjela. I dok se stanovnici ovoga grada pitaju kome je u interesu da se u Stocu događaju ovakve stvari, sigurno je samo kako je ovaj čin motiviran vjerskom mržnjom i netrpeljivošću.

- Sve se događa pred najveći katolički blagdan Uskrs i u gradu u kojemu još uvijek postoje velike napetosti među Hrvatima i Bošnjacima. Otkrivanjem počinitelja ovoga zlodjela konačno treba stati na kraj ovakvim događajima - rekli su nam stanovnici koje smo zatekli na licu mjestu.

Nitko od dužnosnika nije bio spreman dati izjavu povodom ovoga napada na katolike i Hrvate Stoca. Svi se nadaju kako će policija obaviti svoj dio posla i otkriti tko stoji iza rušenja postolja za Križni put u Stocu.

A kakvo je stanje u ovome gradu dovoljno govori podatak kako se križevi uklanjaju svaki put nakon Križnog puta zbog straha da ne budu srušeni pod okriljem noći. I ovo je samo još jedan pokazatelj kako je stanje u BiH daleko od normalnog.