Priopćenje za javnost OO HDZ BiH Stolac

Stolac, izbori, Stolac, HDZ BiH, HNS, Stolac
. Građanima općine Stolac oduzeto je njihovo pravo obavljanja dužnosti glasovanja na Lokalnim izborima 2016.

Članovi Inicijative za Stolac, Salmir Kaplan, predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac, Demir Mahmutćehajić, predsjednik Općinskog odbora SDP Stolac, te kandidat na njihovoj listi, Ahmet Ljubović bili su glavni protagonisti ovih događaja. Svoje nasilničko ponašanje demonstrirali su na predsjedniku Općinskog izbornog povjerenstva, gosp. Ivici Periću, kojega su fizički napali i nanijeli mu teške tijelesne ozlijede. Nakon toga, gosp. Perić je završio u Domu zdravlja Stolac gdje mu je pružena dijagnostička obrada.

Unaprijed isplanirano nasilje i narušavanje izbornog procesa je krenulo u prijepodnevnim satima, kada je grupa plaćenika ulazila na pojedina biračka mjesta u općini Stolac i prekidala glasovanje. Članovi biračkih odbora, kao i promatrači iz reda bošnjačkog naroda su otuđili izborne materijale i odnijeli ih u nepoznatom pravcu, potpomognuti skupinama spomenutih plaćenika, poznatih od prije policijskim strukturama. Sada je vidljivo da je ovo bilo pomno planirano od strane gore navedenih osoba na način da su u popodnevnim satima spoznali da ne mogu demokratskim sredstvima spriječiti pobjedu HDZ BiH i načelnika, gosp. Stjepana Boškovića. Fizičkim nasiljem nad službenim osobama zaduženim za provedbu izbora u općini Stolac grubo su narušili demokratski proces u našoj Općini.

Općinski odbor HDZ BiH Stolac očekuje kako će sve sigurnosne agencije, kao i mjerodavno tužiteljstvo provesti detaljnu istragu, te temeljem toga podići optužnicu protiv svih koji su sudjelovali u rušenju ustavnog poretka Bosne i Hercegovine onemogućavajući građanima Stoca demokratske izbore zagarantirane Ustavom i zakonima.

Općinski odbor HDZ BiH Stolac će poduzeti sve potrebne mjere da s nadležnim institucijama osigura uvjete za nesmetano održavanje demokratskih izbora u Općini Stolac.