Nastavljaju se aktivnosti oko izgradnje kulturnog centra u Stocu

Stolac, Kulturni centar Stolac, Vlada HNŽ
...ravnateljicom Nansen Academy iz Lillehammera, Ingunn Skurdal, te predstavnikom okruga Oppland za oblast prosvjete Sigmundom Hagenom u svezi s izgradnjom Kulturnog centra u Stocu,piše Vlada HNŽ.

Na ovom sastanku dogovoreni su detalji u svezi s apliciranjem općine Stolac prema Ministarstvu vanjskih poslova Norveške, a radi dobivanja sredstava za realiziranje projekta izgradnje Kulturnog centra u Stocu.

Ovaj objekt, čiji je inicijator izgradnje ministar Hadžiomerović, sadržavat će multifunkcionalan prostor za sva kulturna i društvena događanja, te kino dvoranu. Ukupna vrijednost projekta iznosila bi više od 600.000 KM.

Ministar Hadžiomerović je u proteklih godinu dana, u više navrata, organizirao dolaske predstavnika norveškog okruga Oppland u Stolac, gdje su s predstavnicima Općine dogovarani detalji u svezi s izgradnjom ovoga objekta. Na prijedlog ministra Hadžiomerovića, prije pet mjeseci, potpisan je i Sporazum o suradnji između Hercegovačko-neretvanske županije i okruga Oppland, što je dodatno utjecalo na početak realiziranja ovoga projekta.

Načelnik Bošković, u ime općine Stolac, obvezao se na sufinanciranje troškova izgradnje, financiranje održavanja, te otvaranje tri nova radna mjesta, kada se Kulturni centar stavi u funkciju.

U realiziranje ovoga projekta uključilo se i Federalno ministarstvo kulture i športa koje se obvezalo uplatiti 35.000 KM inicijalnih sredstava za početak radova na objektu.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i resorno Ministarstvo daju punu potporu ovome projektu, te će učiniti sve kako bi izgradnja Kulturnog centra što skorije završila.