Izgradnja ceste Neum-Stolac: Ubrzo natječaj za izvođača radova

Stolac, Neum, cesta, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, Neum, blokada puta
...potvrdio je za Faktor Pavo Boban, pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija. Za prvu dionicu puta je osigurano 6,5 milijuna eura iz kreditnih sredstava Europske investicijske banke (EIB).

- Ovo je još jedan od dokaza koliko je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija ozbiljno u namjeri da se izgradi suvremena putna komunikacija između Neuma i ostatka zemlje. Za koji dan će se raspisati natječaj za izvođače radova. Također prema pravilima EIB-a formirat će se povjerenstvo za žalbe. Dakle, postoji mogućnost da se netko žali na izabranog izvođača. U svakom slučaju u ovoj godini počinje izgradnja magistralne ceste Neum - Stolac. Prva dionica je Kiševo - Broćanac - rekao je Boban.

Dodaje da se pravi rješenje gdje odlagati višak građevinskog materijala kod izgradnje tunela „Žaba" koji će biti u sklopu magistralne ceste Neum - Stolac. Podsjeća da je implementator projekta Javno poduzeće Ceste FBiH, a da će realizacija projekta trajati tri godine.

Pričali smo i sa stanovnikom Čapljine Marinkom Dalmatinom o značaju ceste za stanovnike ove općine koja se nalazi nedaleko od Neuma.

-Točno je da se mnogo pričalo o izgradnji, a do sada se nije ništa radilo, međutim, važno je da će izgradnja početi u ovoj godini i tome se trebamo svi radovati. Ta cesta će spojiti Neum, naše more, s ostatkom zemlje. Istina je da ja na more ne idem u Neum, već u Gradac, ali kada se izgradi put, naravno da ću i tamo ići - rekao je Dalmatin.

Sada se do jedinog bh. mora ide preko Svitave, opasnog, nesigurnog puta, ili se mora preći hrvatska granica, da bi se došlo do bh. granice i ušlo u Neum.