Sramotno: Bivša Vlada bjeguncu ZHŽ dala 1500 KM

Naime, sudeći prema dugom popisu osoba kojima je bivša Vlada u Zapadnohercegovačkoj županiji davala novac za pomoć i poticaj, nalazi se i ime 53-godišnjeg bjegunca Jure Markote iz Rakitna kod Posušja, koji se već više od 28 mjeseci službeno nalazi u bijegu, a kao razlog lanjske pomoći se navodi teška materijalna situacija (!?).

- Matični broj u zagradi ukazuje da se upravo radi o Juri Markoti zvanom Andrić, rođenim 16. travnja 1957. godine iz Rakitna, općina Posušje. Pravomoćnom presudom Općinskog suda Široki Brijeg Markota je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam /8/ mjeseci zbog utaje poreza. Nakon što se nije odazivao na izdržavanje kazne, taj sud je još 13. lipnja 2008. godine izdao nalog za raspisivanje tjeralice - kažu nam u Posušju, gdje smo se raspitivali o Juri Markoti nakon njegovog prošlotjednog ponovnog bijega pred policijom koja mu je rano ujutro došla na kućni prag. Alarmiran je i obližnji granični prijelaz, ali upornom bjeguncu nije bilo ni traga. Tako su iz MUP-a te županije opet morali aktualizirati njegov slučaj.
Građane koji imaju informaciju o boravku i kretanju navedene osobe molimo da obavijeste najbližu policijsku postaju pozivom na besplatni telefonski broj 122 - izvijestili su iz policije.

izvor: večernji list