Skupština HNŽ-a dostavila kandidacijske liste za izbor zastupnika u Dom naroda parlamenta FBiH

Dostavljeno je 11 kandidacijskih listi s 27 kandidata za zastupnike u Dom naroda Parlamenta FBiH. Za izbor zastupnika iz reda hrvatskog naroda dostavljene su četiri kandidacijske liste s 14 kandidata koje su predložili Hrvatska demokratska zajednica BiH, Hrvatska demokratska zajednica 1990 - HDZ 1990 i zastupnici Tomislava Perić i Đuro Prkačin.

Za izbor zastupnika iz reda bošnjačkog naroda dostavljene su tri kandidacijske liste s devet kandidata koje su predložili Stranka demokratske akcije, Savez za bolju budućnost BiH (SBB) BiH Fahrudin Radončić i Stranka za BiH.

Za izbor zastupnika iz reda srpskog naroda dostavljene su dvije kandidacijske liste s dva kandidata koje su predložili zastupnici Vesna Saradžić i Zora Dujmović.

Za izbor zastupnika iz reda ostalih dostavljene su dvije kandidacijske liste s dva kandidata koje su predložili zastupnici Aner Žuljević i Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić.

SIP BiH je na današnjoj hitnoj sjednici, nakon što je izvršilo provjere kandidacijskih listi u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, utvrdila koje kandidacijske liste ispunjavaju uvjere za ovjeru.

Za izbor zastupnika iz reda srpskog naroda kandidacijske liste Vesne Saradžić i Zore Dujmović, za izbor zastuponika iz reda hrvatskog naroda kandidacijske liste Hrvatske demokratske zajednice BiH - HDZBiH, Hrvatske demokratske zajednice 1990 - HDZ 1990, poslanika Tomislava Perića i Đure Prkačina, a za izbor zastupnika iz reda ostalih kandidacijske lista zastupnika Anera Žuljevića.

SIP BiH je provjerom utvrdilo da kandidacijske liste za izbor zastupnika iz reda bošnjačkog naroda i iz reda ostalih sadrže nepravilnosti koje se ogledaju u činjenici da kandidacijske liste nije potpisao predsjednik političke stranke ili osoba koju je on pismeno ovlastio.

Skupštini HNŽ upućeno je obavještenje da u roku od 48 sati obavijeste predlagače da otklone navedene nepravilnosti kako bi SIP BiH moglo potvrditi i ovjeru kandidacijskih listi, priopćeno je iz SIP-a BiH.

FENA