Večeras 'LIJEPOM NAŠOM' u dvorani 'PECARA'

lijepom našom, Široki Brijeg, lijepom našom, HRT-ov projekt, Široki Brijeg
Planirano je da program u dvorani Pecara traje tri i pol sata. Emisija će se prikazivati na programu HTV-a u dva termina i to 19. i 26. prosinca.

Sve je spremno za treće izdanje HRT-ovog glazbeno-scenskog spektakla "Lijepom našom" u Širokom Brijegu. Večeras će se s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani na Pecari održati javno snimanje dviju emisija "Lijepom našom - Mostovi kultura", piše Večernji list BiH.
Od članova brojne HRT-ove televizijske ekipe čuli smo da nigdje do sada projekt "Lijepom našom" nije održan tri puta.

Treći put
- Veseli nas činjenica da su Branko Uvodić i HRT ponovno prepoznali Široki Brijeg kao lijepo mjesto za projekt "Lijepom našom - Mostovi kultura".
Nakon nastupa na platou kod širokobriješke crkve 1997. i na stadionu na Pecari 1999. godine, projekt "Lijepom našom" stiže u našu lijepu gradsku sportsku dvoranu, idealnu za ovakve glazbeno-scenske spektakle.

HRT-ov projekt "Lijepom našom - Mostovi kultura" je najljepši način da se široj javnosti predstave običaji, tradicijska kultura i glazbena baština nekog kraja. Široki Brijeg i Hercegovina mogu se podičiti svojom glazbenom baštinom i uvjeren sam kako će brojni izvođači to na najljepši način i pokazati - kazao je Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, suorganizatora večerašnjeg izdanja glazbeno-scenskog spektakla "Lijepom našom - Mostovi kultura".

Branko Uvodić, urednik i voditelj projekta "Lijepom našom", kaže da će se večeras snimiti dvije emisije od po 70 minuta.
- Hercegovačka izdanja glazbeno-scenskog spektakla "Lijepom našom" u Mostaru, Posušju i Širokom Brijegu imala su najbrojniju publiku. Nadam se velikoj posjeti i u prelijepoj širokobriješkoj dvorani. 
Nekada sam imao problema osigurati dovoljno KUD-ova, a sad imam problema oko toga koga (ne)uvrstiti ih u program. Hrvati imaju najviše nematerijalnih zaštićenih kulturnih dobara, projekt "Lijepom našom" nastoji tu činjenicu promovirati na što moguće bolji način - dodaje Uvodić.
Brojnim izvođačima iz Hercegovine bit će ovo jedinstvena prilika predstaviti se na najljepši način. No, stižu i brojni izvođači iz Hrvatske.

Pero Kozomara, autor najvećih hitova klapske pjesme i vođa klape "Rišpet" kaže:
- Veselimo se nastupu u Širokom, a otpjevat ćemo pjesme "Fališ mi" i "Kad se svomu domu vratim", koja je napravljena za sve Hrvate koji žive i rade u dijaspori. - U programu "Lijepom našom" izvest ćemo splet tradicionalnih hercegovačkih plesova te nekoliko napjeva. KUD "Brda" nastupio je na brojnim manifestacijama koje promiču glazbenu baštinu, a zahvaljujući nastupu na trećem širokobriješkom izdanju projekta "Lijepom našom" predstavit ćemo se čitavom svijetu - kaže Vjeko Pavković, član KUD-a "Brda" iz Izbična.

Odlična prigoda
Nastupu na večerašnjem izdanju HRT-ova glazbeno-scenskog spektakla vesele se i članice širokobriješke klape "Diva" koja će nastupiti s pjesmom "Da ja vidim lane moje".
Svom nastupu u ovom glazbeno-scenskom spektaklu veseli se i Mostarac Ivo Jurić koji će sa skupinom "Fijaker" otpjevati pjesmu "Ti si mi u krvi". Ivana i Ivica Bago iz Posušja nastupit će s pjesmom "Tajna najveća".

Večernji list