Uz domaću rakiju lozu i dvije kutije cigara dnevno Frano Pinjuh Sirće dočekao devedesetu

Frano Pinjuh , Mokro, rođendan
rano Pinjuh iz Mokrog kod Širokog Brijega upravo je danas napunio punih 90 pa smo ga tom prilikom posjetili i pronašli u slavljeničkom raspoloženju njegovog obiteljskog doma. Obitelj ali i susjedi okupili su se kako bi proslavili njegov rođendan. ..

Frano ili kako ga svi u kraju zovu Sirće je i sada vrlo dinamična osoba kojoj godine puno ne smetaju. Jako je vitalan, još uvijek vozi auto a u vrijeme lovne sezone zna sa prijateljima lovcima otići i u lov. Nerijetko uvečer zna zaigrati na karte po mokarskim gostionicama i još uvijek voli pobjeđivati protivnike u 'sedmici'. Sirće je počasni i najstariji član lovačkog društva Mosor iz Širokog Brijega.

Što se tiče radnog vijeka proveo ga je u tadašnjem poduzeću Obnova iz Š.B. kao vozač šlepera od 69. godine do 1980. godine kad odlazi u zasluženu mirovinu. Danas Frano živi sam u svojem domu u Mokrom, jedan sin živi u Njemačkoj a dvije kćerke u Širokom Brijegu. Frano ima 7 unuka i 8 praunuka.

O svojem dugom životu i dobrom zdravlju novinaru ABCportala je rekao - Već sam trideset šest godina u mirovini. I danas radim baštu i malo vinograda, svaki dan volim popiti koju domaću lozu a dnevno pušim dvi kutije cigara. Volim druženje s ljudima i nikad se nisam povlačio u neku samoću, prihvaćao sam sve što je život donosio i evo hvala dragom Bogu dogura' do devedesete. Godine su tu ali 'ko ih više broji - otkrio nam je Frano, dodajući da će sutra sa lovačkom ekipom malo slaviti u obližnjoj gostioni uz uštipke i mezu. Na kraju možemo samo poželjeti Frani sve najbolje za rođendan uz želju da na isti način proslavi i stotu.

FOTO Ivan RAMIĆ

abcportal.info