Utvrđen identitet dvojice širokobriježana koji su se utrkivali u Broćancu

Navedenog nadnevka u 21.27 sati stacionarni radar, postavljen na magistralnoj cesti M6.1 u mjestu Broćanac, snimio je motorno vozilo marke VW Golf tip V, BH registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 157 km/h kroz naseljeno mjesto, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 km/h.

Vozilo se kretalo iz smjera Posušja u smjeru Širokog Brijega. Tri sekunde kasnije isti stacionarni radar snimio je motorno vozilo marke BMW 560 L, BH registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 156 km/h.


Navedeno vozilo također se iz smjera Posušja kretalo u smjeru Širokog Brijega.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozilom marke Golf upravljao J. I. (25) iz mjesta Ivankovića Dolac, općina Široki Brijeg, dok je vozilom marke BMW upravljao J. B. (24) iz mjesta Trn, općina Široki Brijeg. Postrojba za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH podnijela je na Općinskom sudu u Širokom Brijegu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J. I. (25) kao i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J. B. (24) zbog počinjenih prekršaja iz čl. 44. st. 1. Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH. Inače, za navedeni prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 400 - 1000 KM, zabrana upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od 2 - 6 mjeseci te 2 kaznena boda stoji u priopćenju MUP-a ŽZH-e.