FOTO  Uoči blagdana Svetog Nikole održana akcija darivanja krvi

darivanje krvi

Akcija je provedena u organizaciji Crvenog križa Široki Brijeg, u suradnji sa Sveučilišnom bolnicom Mostar odjela za Transfuzijsku medicinu. Dr. Slavica Konjovod predvodila je današnju ekipu.

U predblagdanskoj atmosferi akciji se odazvalo 92 a krv su darovala 62 učenika. Zahvaljujemo svim učenicima koji su darovali krv na njihovoj ogromnoj nesebičnosti.

Ova naša zadnja akcija u ovoj godini, 8. po redu, doprinijela je ukupnim jako dobrim rezultatima davalaštva u općini Širki Brijeg. Ove godine širokobriježani su darovali 529 doza krvi. Na čemu se iskreno zahvaljujemo u ime svih ovih kojima je krv bila potrebna kao lijek.

Rezultati akcije su pokazatelji rada s učenicima i studentima, na čemu iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo ravnateljstvu i svim djelatnicima na suradnji. Posebno zahvaljujemo voditeljima aktivnosti g. Franji Ratkići i gđi. pedagoginji Gordani Jelić.

Učenici nižih razreda Srednje strukovne škole su svojim skromnim darovima, u ime nadolazećih blagdana, darovali današnje davatelje krvi (sovovi, čokolade, keksi i sl.) i transfuzijsku medicijnu kako bi u nadoleazećim blagdanima mogli počastiti darivatelje krvi. Donaciju su potpomogli i tvrtke NAMEX i ATACO Široki Brijeg. Voditelji ove humanitarne akcije bili su Franjo Ratkić i prof. Iva Lasić. Ova akcija je također potpomoguta od svih djelatnika Srednje strukovne škole.

Učenicima koji su danas darovali krv osiguran je doručak u STR „Nam-Nam".

Napominjemo da će se nakon proljetne akcije za učenike darivatelje krvi organizirati zajednički jednodnevni izlet.

Ovom prilikom najavljujemo akciju za građanstvo u siječnju 2014. godine, koja će se održati u prostorijama MZ Lijeva obala Široki Brijeg i Šahovskog kluba.

Svim našim darivateljima krvi, volonterima, članovima, donatorima, poslovnim suradnicima, našoj Crkvi, internetskim portalima i prijateljima od srca želimo sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.