Učenica širokobriješke gimnazije oboljela od bakterijskog meningitisa

SKB Mostar, upravni odbor, Mostar, SKB Mostar, bebe, bebe, smrt bebe, Mostar, menigitis, Široki Brijeg, SKB Mostar, informaciju iz zadarske Opće bolnice, Ante Kvesić, SKB Mostar, SKB Mostar, glukom , bruceloza, Zaraza brucelozom, Mostar, SKB Mostar
...s dijagnosticiranim bakterijskim meningitisom, doznaje portal Jabuka.tv.

"Informacija je potvrđena, jedna naša učenica oboljela je od meningitisa. Kontaktirao sam sve službe, Zavod za javno zdravstvo ŽZH i bolnicu te izravno liječnike koji vrše nadzor i rade taj posao, a mi u školi poduzimamo sve mjere sukladno instrukcijama koje smo dobili od Doma zdravlja Široki Brijeg, Zavoda za javno zdravstvo ŽZH i SKB Mostar", izjavio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Bošnjak.

Svi učenici i profesori koji su bili u kontaktu s oboljelom primit će određenu terapiju te će učionice i ostale školske prostorije biti očišćene, dezinficirane i deratizirane.

"Uglavnom, ne treba paničariti, prema mojim zadnjim informacijama, učenica je stabilno, u izravnom sam kontaktu s liječnikom Ivanom Vasiljem", potvrdio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Gimnazije fra Dominika Mandića Miroslav Bošnjak.
Osoblje iz Doma zdravlja Široki Brijeg od jutarnjih je sati u Gimnaziji te se provode odgovarajuće mjere dok se nastava odvija neometano.