U svim srednjim školama ZHŽ-a održan štrajk upozorenja

ucionica
Štrajk upozorenja održan je četvrti školski sat u prvoj smjeni, a isti sat bit će održan i u drugoj smjeni.

Razlozi za štrajk su: nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

- Imali smo sastanak s predstavnicima Vlade ZHŽ-a na kojemu se ništa konkretno nije dogodilo. Vratili su sve na početnu točku, odnosno na mišljenje njihove radne skupine i sada se mi moramo očitovati o tom njihovu mišljenju - kazala je Petrićeva.

Dodala je kako im je po tko zna koji put obećano da će pregovori biti nastavljeni malo intenzivnijim tempom.

- Nadamo se da neće doći do generalnoga štrajka, što isključivo ovisi od predstavnika Vlade ZHŽ-a i o njihovoj spremnosti da s nama pregovaraju zadovoljavajućim tempom - naglasila je.

Ustvrdila je kako će se u idućim tjednima kontinuirano održavati štrajkovi upozorenja te da je Sindikat, ako se ništa ne dogodi, spreman i na druge mjere, kao što su generalni štrajk, prosvjedi, odbijanje neposlušnosti i sl.

- Mi ćemo nastaviti sa svojim aktivnosti onako kako smo i planirali sve dok se ne potpiše kolektivni ugovor - zaključila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a.