FOTO  Odžana 26. Širokobriješka večer u Zagrebu - Širokobriježani napravili feštu za pamćenje!

Zagreb, Široki Brijeg

U organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg (ZZŠB) u Zagrebu u petak 29. studenoga 2019. održana je tradicionalna Širokobriješka večer na Zagrebačkom velesajmu u restoranu Gastro Globus.

Širokobriješka večer tradicionalno je godišnje druženje širokobrijeških Zagrepčana, te prijatelja Širokog Brijega, kao i Hrvata iz drugih gradova diljem Hrvatske i svijeta koji su podrijetlom iz Širokog Brijega. Ovogodišnja Širokobriješka večer, inače 26. po redu održana je uz prisustvo više od 650 gostiju i uzvanika. Okupljene goste i uzvanike pozdravili su: Frano Spajić - predsjednik ZZŠB, Miro Kraljević - gradonačelnik Širokog Brijega, Gordan Grlić Radman – izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar vanjskih poslova i europskih integracija, Tomislav Madžar – izaslanik Predsjednice RH i savjetnik predsjednice za mlade i sport, Milan Bandić – gradonačelnik Zagreba i fra Svetozar Kraljević, gvardijan samostana u zagrebačkoj Dubravi.

Za odličnu atmosferu pobrinula se grupa Viva iz Splita koja je izvela bogat repertoar pjesama, između ostalog himnu Širokobriješkoj Gospi – „Blagoslovi sive krše“ u rock verziji i pjesmu o Širokom Brijegu „Volim te grade moj“. Oko pola noći bandu se priključio i gost iznenađenja Petar Grašo koji je već odličnu atmosferu digao do usijanja na oduševljenje svih gostiju i uzvanika. Uz grupu Viva i Petra Grašu nastupila je i folklorna skupina ZKHS-a (Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata u Zagrebu) kao i mlada širokobriješka glazbenica Nikolina Vukoja uz pratnju Ivane Duvnjak i Igora Tatarevića.

Uz brojne Širokobriježane i prijatelje među gostima bili brojni gosti i uzvanici iz javnog, gospodarskog, društvenog i političkog života Hrvatske i Hercegovine. Prikazani su kratki video prilozi o radu NK Široki Brijeg i HKK Široki, a svi posjetitelji mogli su kupiti navijačke rekvizite fan shop-a nogometnog i košarkaškog kluba Široki. Gosti i posjetitelji družili su se u ugodnom ambijentu i odličnoj atmosferi do ranih jutarnjih sati. Program je odlično vodio Marinko Karačić, dugogodišnji voditelj Radija Široki Brijeg. U predvorju dvorane „Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać“ prikupljala je donacije posjetitelja za rad i razvoj udruge, a posjetitelji su mogli donirati novčane iznose za humanitarni i dobrotvorni program „Inicijative Široki Brijeg“ pod nazivom „Što ti možeš učiniti za Božić?“.

Zavičajna zajednica Široki Brijeg zahvaljuje svim donatorima i gostima koji su svojom nazočnošću i doprinosom pomogli u organizaciji i realizaciji ovogodišnje Širokobriješke večeri.