U centru Širokog Brijega izgorilo pola brijega!

Široki Brijeg, požar
... došlo je do iznenadnog požara koji je zahvatio dobar dio brdašca s obje strane i gdje su bile ugrožene mnoge kuće koje ga okružuju.

Ispočetka se mislilo kako se radi o nekom manjem spaljivanju korova, ali vatra se toliko brzo proširila tako da više nije bilo sumnje da li se radi o požaru koji se zahvaljujući laganom povjetarcu proširio cijelom površinom.

Mještani ulice Augusta Šenoe istog trena su se organizirali i priskočili gašenju požara kao i pozivu DVD Širokog Brijega koji su brzom intervencijom stigli na požarište te započeli samo gašenje.

Zbog nepristupačnog terena brojni mještani i mlado i staro su zasukali rukave te vatrogascima pripomogli u nošenju opreme do požarišta što smo se i sami uvjerili.

S obzirom da su vatrogasci došli sa dva vozila jedan je preuzeo jednu, a drugi drugu stranu, tako da je nakon nekih sat vremena požarište stavljeno pod kontrolu.

Na sreću nije bilo teže ozljeđenih, osim nekoliko osoba koje su se žrtvovale i dobro "isčambale" na draču kako bi došli do nepristupačnih terena na kojima je vatra sukljala.

Sve u svemu, uspješna združena akcija mještana i vatrogasaca u kojoj su spašeni mnogi domovi, a što se tiče drva, narašće, bitno je da je se sve dobro završilo.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info