Tuzlak (32) htio prevariti obitelj nestalog Frane Kvesića iz Širokog Brijega

...im "pravu" informaciju za novčanu nadoknadu. Naime, u tim porukama je tvrdio da je upoznat s Franinom sudbinom, ali je zauzvrat tražio uplatu od 50 maraka, koliko mu je navodno trebalo za bon-karticu. Rekao je kako mu nije cilj uzeti novac. Poruke su očito uslijedile nakon višednevne potrage za traženim brojem obitelji, a vjeruje se da bi uskoro potraživao još novca da su njegove "žrtve" pristale na ponudu. I premda su u prvi mah reagirali emotivno, potreseni ponudom neznanca, uskoro su posumnjali da je posrijedi bezočna prijevara. Vjeruje se da je Elvir Selimović kontaktirao i obitelji više osoba za kojima je u medijima bila oglašena potraga. Izbezumljene bi rođake uvjeravao da ima snimke nestalih osoba snimljene u drugim gradovima, ili bi tvrdio da su njihovi najbliži žrtve otmičara. "Cjenik" mu je uvijek bio isti - između 300 i 500 eura.

Na gotovo istovjetan način, pokušavajući se na najprizemniji način okoristiti ljudskim tragedijama, 32-godišnji tuzlanski varalica bez stalnog zaposlenja još prije više od dvije godine pokušao je iznuditi novac i od obitelji Imširević iz Sarajeva. Nakon što je u novinama pročitao vijest da su krajem srpnja 2009. otac i sin Muhamed i Adnan Imširević automobilom sletjeli u Pivsko jezero kod crnogorskog mjesta Plužine, Elvir Selimović je, iskoristivši tragične okolnosti da tijela nastradalih nisu pronađena, zvao njihove rođake. Tvrdio je da su otac i sin oteti i da se nalaze kod Nikšića, u privatnom zatvoru?! Jednako je tako bezočni prevarant zamalo uzeo novac od Budimke Bajo, majke djevojčice Ivone Bajo, koja je te godine, 23. srpnja pronađena mrtva na ulici u Bijeljini.

Dok je još trajala policijska istraga koja je trebala otkriti je li nesretna djevojčica pala s bicikla ili ju je udario automobil, Selimović je pozvao obitelj Bajo i rekao im da je kao slučajni prolaznik snimio trenutak kada je djevojčicu udario automobil. Budući da je u razgovoru s majkom iznio i neke informacije koje je znala samo obitelj djevojčice i policija, očajna žena bila je spremna Selimoviću platiti traženih 500 eura. Pregovori su, međutim, propali kada je prevarant shvatio da su majka i ujak djevojčice o svemu obavijestili policiju u Bijeljini. Poznato je i to da je zvao desetke ljudi i institucija nudeći za novac "ekskluzivne" videozapise ratnih zločina, krvavih mafijaških obračuna, masovnih grobnica... Varalica Selimović je pokušao na prijevaru uzeti novac i Ehlimani Delalić, supruzi mafijaški likvidiranog Ramiza Delalića Ćele, te Naseru Oriću, Amoru Mašoviću, tjedniku Slobodna Bosna...

"Zovem iz Srebrenice i ako vas zanima, imam dokaze da je Muhamed Ali Gaši platio ubojstvo Ramiza Delalića Ćele. Sve je zabilježeno na CD-u..., započeo je razgovor s Delalićevom suprugom predstavljajući se kao Zdravko Krsmanović (vjerojatno je "posudio" identitet načelnika općine Foča, nap. SB). Ubrzo je uhićen na crpki kod Kladnja, kada mu je ona dala iznos od 1500 KM koji je policija ranije označila. Na snimci koju je predao ne vidi se ništa što je on naveo nego se radi o videoigricama. Žrtve je vrebao čitajući crnu kroniku.

izvor: pogled.ba