Thompson posjetio Hercegovinu:Hrvate ne može razdvojiti granica, mi smo jedan narod

Thompson, Marko Perković Thompson, izbično, Široki Brijeg, posjeta

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača Marko Perković Thompson boravio je početkom ovoga tjedna u Izbičnu, piše Večernji list. Thompson je bio u uzvratnom posjetu prijateljima iz ovoga mjesta koji su već nekoliko puta boravili u posjetu kod njega u Hrvatskoj. Svojim dolaskom Perković je ispunio obećanje o posjetu svojim hercegovačkim prijateljima. Susret je održan u Seoskoj kući na lokaciji Varda. - Tu kuću su napravili ljudi iz ovog kraja baš za ovakve događaje. To je mjesto gdje ugostimo sve naše prijatelje. Nalazi se na 1070 metara nadmorske visine, a pogled seže na naš cijeli kraj.

Mogu reći kako je Thompson bio oduševljen dočekom i prizorom koji ga je dočekao - rekli su nam domaćini susreta i prijateljevanja u Izbičnu. Kako i priliči, hrvatskog pjevača su dočekali s domaćim proizvodima ovog hercegovačkog kraja, a kasnije je upriličena večera. - Bilo je toliko toga da je nemoguće nabrojati. Ozračje je bilo vrhunsko, zapjevalo se, gangalo... Potrudili smo se da učinimo sve kako bi pokazali naše hercegovačko gostoprimstvo i pružili vrhunski ugođaj našim gostima iz Hrvatske - rekli su nam naši sugovornici. Uz Perkovića, u Izbičnu je boravilo i nekoliko njegovih prijatelja, a kako i priliči, Thompson je i s ovog mjesta poslao poruku.

- On nam je rekao kako je došao da pokaže kako granica ne može podijeliti naš narod, kako smo mi i dalje jedno. Izrazio je volju da što više doprinese jačanju veza između Hrvata u domovini i u Bosni i Hercegovini - naglasili su domaćini. Hrvatski pjevač je poručio kako se nada da će u budućnosti biti što više prilika za ovakve susrete, te kako Hrvati moraju biti jedinstveni kako bi se mogli oduprijeti svim problemima i odgovoriti na sve izazove koji stoje pred ovim narodom, osobito u Bosni i Hercegovini. S ovim posjetom još jednom je potvrđeno veliko prijateljstvo Izbična i Čavoglava, a očekuje se kako će se prijateljevanje nastaviti i u godinama koji su pred nama. Susretu su nazočili i vodeći gospodarstvenici u Hercegovini, a koji su podrijetlom iz ovog hercegovačkog mjesta.