FOTO  Svečano otvorena Služba hitne medicinske pomoći u Širokom Brijegu

hitna služba, hitna pomoć, Miro Kraljević, Zdenko Čosić
Ravnatelj dr. Mirko Kordić zahvalio se svima koji su pomogli u izgradnji i opremanju Službe hitne medicinske pomoći, te istaknuo: „Ovim adekvatnim novim prostorom i opremom imamo potrebne uvjete za kvalitetan rad službe. Za potpuni završetak ovog projekta zatražit ćemo pomoć od općinske službe urbanizma za dobivanje dozvole da bi natkrili vozni park Službe hitne medicinske pomoći i učinili ga funkcionalnijim."

"Mi gospodarstvenici koji smo inicirali i svojim donacijama sudjelovali u izgradnji prostorija Službe hitne medicinske pomoći zahvaljujemo se onima koji su podržali i u djelo proveli ovu našu ideju na čelu s ravnateljom Doma Zdravlja gospodinom Kordićem. Vjerujući da smo ovom inicijativom pomogli u podizanju kvalitete usluga hitne pomoći, uz želju da ima što manje posla, možemo obećati da ćemo i ubuduće, kao i mnogo puta do sada, odazvati se sličnim akcijama iz svih sfera života u Širokom Brijegu, jer time želimo biti i društveno odgovorne tvrtke i pojedinci", stoji u poruci koju su poslali širokobriješki gospodarstvenici prigodom otvaranja Službe hitne medicinske pomoći..

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili Vilson Crnjac ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH i Općinski načelnik Miro Kraljević. Nakon svečanog otvaranja novoizgrađene prostorije Službe hitne medicinske pomoći blagoslovio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić.

Izgradnja novih prostorija Službe hitne medicinske pomoći pri Javnoj ustanovi Dom zdravlja Široki Brijeg započela je u siječnju 2013. godine, a završila u studenom iste godine. U sklopu Službe hitne medicinske pomoći su: prostor za reanimaciju, liječnička ordinaciju, prostor za kirurgiju, prostor za previjalište i terapiju i soba za odmor (soba za tehničare i medicinske sestre), te potrebna oprema od koje je vrijedno izdvojiti prenosivi 'monitor vitalnih funkcija' na kojem se istodobno može vidjeti 12-kanalni EKG, saturacija krvi kisikom, krvni tlak i broj respiracija. Vrijednost izvedenih radova i opreme je 330.000 KM.