Stotinjak obespravljenih Lijanovićevih radnika prosvjedovalo ispred sjedišta nekadašnjeg giganta

Lijanovići, Lijanovići, pljačka, Lijanovići, Dragan Čović, optužnica, Lijanovići, uhićenje, prijave, Sipa, Lijanovići, pljačka, uhićenje, prosvjed, Lijanovići, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, Lijanovići, prosvjed, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, radnici, Lijanovići, Široki Brijeg, prosvjedi, Lijanovići, prosvjedi, Božić, Lijanovići, proračun, isplata, lijanovic, Lijanovići, uništeni dokumenti
...na Visokoj Glavici. Kako su rekli u izjavili za ABCportal, odlučni su u namjeri da se suprotstave samovolji nadređenih.

- Lijanovići su nekima od nas dužni i i po šesnaest plaća. U ovoj godini nitko od nas nije primio plaću. Tek ponekad bi nam isplatili mizernu dnevnicu, govori nam jedan ogorčeni radnik.

Naime, po riječima prosvjednika, Lijanovići već dvanaest godina nisu uplatili ni dana radnog staža svojim radnicima, a na Visokoj Glavici se jutros moglo čuti kako će Lijanovići uskoro svoju posrnulu kompaniju iznajmiti Turcima.

- Imamo informacije kako će neki Sadik iz Turske preuzeti kompaniju i dovesti svoje radnike. Već je dolazio u Široki Brijeg i doveo 30-ak svojih Turaka kojima je već našao smještaj u našem gradu, rekao je za ABCportal jedan od obespravljenih radnika.

- Odlučni smo u namjeri da dobijemo svoje plaće. Sramota je što nam rade. Za ovo je kriva država koja im je sve ovo dozvolila, kao i županijske i federalne inspekcije koje su sklapale oči pred svim njihovim lopovlucima, dodao je jedan od radnika koji se pita kako će sa svojom šesteročlanom obitelji dočekati Božić i božićne blagdane.

Na današnjem prosvjedu okupili su se radnici vozači, skladištari i prerađivači iz Lijanovićevih tvrtki Junita, Alpen Mit, ZDI Produkt,Laktat...

- Došli smo tražiti barem pola zarađenih plaća, a oni su nam zaprijetili policijom. Nitko od njih se nije udostojao doći danas, a još jučer su bili ovdje, govore ogorčeni radnici poručivši kako su spremni blokirati prometnicu ispred sjedišta kompanije na Visokoj Glavici.