Stari zvonik donio 'Nevolju' u Široki Brijeg

grupa stari zvornik
Pjesma i spot pod nazivom "Nevolja" svojevrstan su božićni poklon članova ovog benda Širokom Brijegu i cijeloj Hercegovini. Snimanje je počelo u travnju i trajalo je do lipnja, a ključni prizori spota snimani su na trima prepoznatljivim širokobriješkim lokacijama: u Duhanskoj stanici, na Kuli te na akvaduktu u Borku.
"Nevolja"

Na ideju o snimanju pjesme i spota došli smo prije nešto više od godinu i pol dana, odnosno tada smo intenzivnije počeli raditi na pripremama za snimanje spota. Željeli smo imati dovoljno vremena kako bismo napravili kvalitetan spot, a ideja vodilja bila je pokazati da Široki Brijeg ima prekrasnih lokacija i mjesta s kojima se može ponositi, izjavila je za portal Jabuka.tv pjevačica ovog benda Antonija Čerkez.

Predanost postizanju kvalitete u snimanju spota dokazuje i mukotrpan rad na pripremi lokacija za snimanje. Većina ovih mjesta bila je zapuštena i nedovoljno ugledna za prikaz Širokog Brijega u najboljem svjetlu, zbog čega su članovi benda po više dana čistili lokacije, a za Duhansku stanicu lokalni grafiter napravio je i niz murala koji su upotpunili kadrove snimane na ovoj lokaciji.

Nema što nismo radili, samo da ispadne kako treba, govore članovi Staroga zvonika, koji su izuzetno zadovoljni spotom i cjelokupnim radom.

Članovima benda Stari zvonik iskustvo snimanja i rada na ovom spotu zauvijek će ostati u sjećanju, a tijekom snimanja imali su mnoštvo dogodovština.

Meni je osobno bilo prekomično. Uostalom, uvijek je veselo s ekipom u bendu jer smo svi prije svega jedna obitelj. Posebno će mi ostati u sjećanju šminkanje muških članova. Ispočetka je bilo otpora, ali brzo su se navikli i odgovarao im je puder, navela je u smijehu Antonija Čerkez za portal Jabuka.tv, koja o svom petogodišnjem iskustvu u bendu govori samo biranim riječima.

Utjecali su na mene kao osobu i na neki su me način odgojili, dodala je pjevačica benda Stari zvonik.
Širokom iz Širokoga

Poznati hrvatski tekstopisac Ivica Brnas Fudo napisao je tekst pjesme, a njegov brat Dragan Brnas Fudo zaslužan je za aranžman. Na obradi vizualnog materijala radili su širokobriješki Foto PixelStudio i Light Studio, dok glazbu potpisuje Mostarac Ivo Jurić. Pjesma je snimana u zagrebačkom studiju Croatia Recordsa.

Kako članovi Staroga zvonika ističu za portal Jabuka.tv, sama pjesma mogla bi se nazvati ljubavnom pop rock baladom. Tekst govori općenito o vezama i ljubavi, dok je spot vezan isključivo uz Široki Brijeg, kao grad u kojem je rođena i živi većina od šest članova Staroga zvonika.

U spotu se mogu vidjeti probrani kadrovi triju popularnih lokacija u Širokom Brijegu, uz prizore s više drugih mjesta. Veze sa Širokim Brijegom osnažili su i angažirani glumci, Ivo Skoko i Marijana Mikulić, kao i članovi benda te njihova djeca.

Stari zvonik posebno je zahvalan na susretljivosti i pomoći sponzora u snimanju pjesme i spota: "Vinarija Ivan Dolac", "Leda d.d." te "Cubuss - Silver&Watch Centru".

Inače, u bendu Stari zvonik od samog početka je klavijaturist Dragan Lovrić, a uz njega sviraju još bubnjar Damir Damac Ćorić, gitarist Marin Lončar, basist Mario Naletilić, pjevačica Antonija Čerkez te pjevač Vinko Miloš.

Spot "Nevolje" pogledajte u gore priloženom videu, a fotografije sa snimanja u dolje priloženoj galeriji.