SRAMOTNO: Građevinski otpad odlažu u dvorište osnovne škole u Širokom Brijegu!

Široki Brijeg, Smeće, škola
Prve osnovne škole u Klancu u Širokom Brijegu. Pismo i fotografije prenosimo u cijelosti:

Veliki odmor je. Omanje skupine djece šetaju stazama uokolo škole i jedu sendviće i piju Goal. Odjednom se na stazi pojavljuje ogroman kamion pun građevinskog otpada. Djeca bježe na sve strane. Sendviće zapljuskuje smrad dima iz auspuha.

Rekli bi ste da je ovo sigurno početak neke horor priče. Ali ne. Ovo je već godinama svakodnevnica djece koja pohađaju osnovnu školu u Klancu. Mjesecima su u tijeku prošle školske godine kamioni dovozili razne vrste otpada i odlagali ga u rijeku Ugrovaču i u samo dvorište škole. Mjesecima su bukom ometali nastavu u učionicama okrenutima prema dvorištu. Mjesecima nitko nije reagirao osim pojedinih nastavnika koji su protestirali bez ikakvih rezultata i već spomenutih učenika koji bi se ponekad usudili negodovati na satu i zatvoriti prozor.

Ovih dana pratimo po svim portalima hvalospjeve o novoj školi na Lisama potkrijepljene fotografijama „najmodernije škole u Hercegovini", ali nitko, baš nitko se nije osvrnuo ni slikom ni pričom na stanje koje su kamioni ostavili u dvorištu škole u Klancu koju pohađa više od 800 učenika, a da ne govorim o tome da nikome nije palo na pamet komentirati stanje u kojem se nalazi unutrašnjost te iste škole. Također sa vanjskih zidova otpadaju komadi betona koji ugrožavaju sigurnost učenika.

Priložene fotografije neka budu svjedočanstvo velikog zločina protiv prirode i čovjeka kao i nemara prema jednoj ustanovi koja bi trebala učiti i odgajati djecu 21. stoljeća. Također se nadamo da će biti i poziv nadležnima da pažnju naroda ovog grada ne usmjeravaju samo prema fotografijama nove škole koja im donosi glasove na izborima, već da će im biti poticaj da učine i staru školsku zgradu u Klancu dostojnom svrhe kojoj je namijenjena.


www.jabuka.tv