Slučaj samoubojstva Frane Kvesića: "Čudno je što je autom stao u nedođiji!"

Naime, dok jedni pričaju da je ovaj 43-godišnji muškarac pao pod uticaj određenih krugova društva te se bacio s Plavog mosta u Vrbas u blizini mjesta Podmilačje, drugi ga opisuju kao stabilnu ličnost.

"Svi su imali riječi hvale za njega. Kada je pronađen njegov leš u rijeci, svi su se našli u čudu. Ko zna što je tu, ustvari, bilo. Jedino je čudno da je autom baš na onom mjestu stao, tu je prava nedođija. Osim ribara koji ponekad dođu da pecaju, tu nikad niko ne prolazi", tvrdi Bojan Majkić, jedan od ronilaca kluba "Buk" iz Banje Luke koji su izvukli tijelo Kvesića iz Vrbasa, piše "Dnevni Avaz".

Dok su obitelj Kvesić i policija tragali za nestalim Franom, ovu tragičnu okolnost pokušao je iskoristiti izvjesni tuzlak Elvir Selimović zvani Sočni (32), tražeći novčanu naknadu od obitelji za "pravu" informaciju o nestanku biznismena. Selimović, kojeg je uhitilaa tuzlanska policija, prošlog vikenda Kvesićima je poslao više SMS-ova u kojima je tražio početnu uplatu od 50 maraka.

Ovaj morbidni prevarant i ranijih godina je od obitelji nestalih za svoje "usluge" tražio između 300 i 500 eura, a na meti ovog prevaranta bili su i Naser Orić, Ehlimana Delalić, supruga mafijaški likvidiranog Ramiza Delalića Ćele, te Amor Mašović, piše "Avaz".