Širokobriježani izrazili potporu obitelji Soldo, traže istinu i smjenu načelnika policije

Široki Brijeg, prosvjed, prosvjednici, Široki Brijeg, specijalna policija, HR HB, mile soldo, mile soldo, Široki Brijeg, mile soldo, mile soldo, istraga
...u pronalaženju istine za svog maloljetnog sina učenika širokobriješke Gimnazije koji je ozlijeđen na jednoj rođendanskoj zabavi ali i prosvjed upozorenja institucijama da časno i pošteno obavljaju svoj posao...

Kako je već najavljeno, danas je u organizaciji udruge 'Zaboravljeni branitelji' održan mirni prosvjed u središtu Širokog Brijega gdje se okupilo mnoštvo Širokobriježana ali i žitelja drugih hercegovačkih gradova samo s jednim ciljem a to je da se otkrije prava istina u već poznatom slučaju maloljetnog Širokobriježanina.

Na skupu su se obratili predstavnici udruge Zaboravljeni branitelji' ali i roditelji ozlijeđenog momka za koji velika većina javnosti vjeruje da je pretučen, te da je cijeli slučaj zataškan. Moderator skupa Vlado Marušić vodio je skup u pravom smjeru pozivajući građane da ih podrže u nastojanju da se otkrije istina ali isto tako jasno je naglasio da linč, osude bez dokaza i slične stvari nisu dobro došle. Sa skupa je poslano nekoliko zahtjeva za što žurnijim otkrivanjem istine ali i zahtjev za ostavkom načelnika PU Široki Brijeg.

Na vlastiti zahtjev okupljenim Širokobriježanima se obratio i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kojem su okupljeni zamjerili 40-dnevnu šutnju u ovom slučaju. Iako je često prekidan povicima i zvižducima, gradonačelnik je podržao ovaj prosvjed i izrazio potporu obitelji Soldo.

Prosvjed je protekao u miru a prosvjednici su obećali da će i dalje budno pratiti informacije oko ovog nemilog slučaja.

ABCportal.info