FOTO  Široki Brijeg: Započela devetnica Velikoj Gospi

Široki Brijeg, devetnica, veliki prasak, biskup Ratko Perić, Ratko Perić, dr. Ratko Perić, don Mladen Parlov, fra Ivan Sesar, don Željko Majić, don Ivo Šutalo, K. Perić

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu započela je devetnica Velikoj Gospi. Misno slavlje predvodio je don Mladen Šutalo, župnik župe svetog Ivana iz Mostara na temu „Sakrament krštenja“.

„Vjerujem da smo svi potrebni preobrazbe na bolje u svome ljudskom i kršćanskom životu. Pune su matice krštenih, a malo je kršćana i katolika. Malo je svjedoka vjere koji su potrebni nama danas kao primjer i uzor. Preobrazba je upravo ono prvo što se događa u ljudskom srcu. Upravo po toj preobrazbi mi pravimo sjenicu gdje će Bog prebivati u našem životu. Ako se uistinu budemo trudili u životu živjeti temelje svoje vjere i živjeti ju, ne trebamo se bojati ni oluja ni padova.“, istaknuo je u svojoj propovijedi don Mladen.

Molitveni program svakoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice, a nastavlja se svetom misom u 19 sati. Prvu devetnicu predmolili su studenti i fra Vendelin Karačić, a misno slavlje glazbeno je uveličala Frama Široki Brijeg.

Devetnice su tematski ove godine povezane sa sakramentima. Tema druge večeri je „Sakrament potvrde“. Euharistijsko slavlje predvoditi će fra Zvonimir Pavičić, župni vikar iz Međugorja. Pjevati će dječji zbor „Gospini slavuji“ koji će ujedno i predmoliti krunicu zajedno sa ministrantima i župnikom fra Stipom Biškom.

Program svake večeri devetnice možete pogledati na stranicama Franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg.

M. Jelić/hercegovina.info