FOTO  Široki Brijeg: Vinko Topić ponovno izabran za predsjednika Gradskog vijeća

Široki Brijeg, Vinko Topić
Topić je također u prošlom mandatu bio predsjednik Gradskog vijeća. Na sjednici su od ukupno 25 novoizabranih vijećnika bila nazočna 24 vijećnika.
Nakon otvaranja konstituirajuće sjednice i utvrđivanja kvoruma, uslijedilo je predočavanje potvrđenih rezultata Lokalnih izbora i dodijeljenih mandata vijećnicima Gradskog vijeća od strane Središnjeg izbornog povjerenstva. Rezultate je predočio dosadašnji (ali i budući) predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.
Svečanom prisegom vijećnici su preuzeli dužnost.

U Povjerenstvo za izbor i imenovanje imenovani su Toni Galić (HDZ BiH) predsjednik i članovi Boro Hrkać (HDZ BiH) i Josip Pinjuh (HDU BiH). Ispred skupine vijećnika HDZ-a BiH za predsjednika Gradskog vijeća predložen je Vinko Topić, ujedno i jedini prijedlog. Vinko Topić (HDZ BiH) jednoglasno je izabran za predsjednika Gradskog vijeća Širokog Brijega.
„Poručujem vam da ću svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno, i na najbolji mogući način. Očekujem plodnu suradnju s gradonačelnikom i gradskom upravom, a sve u interesu građana i grada Širokog Brijega", rekao je novi stari predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.
Gradonačelnik Miro Kraljević poželio je uspješan rad svim vijećnicima, a između ostalog je rekao kako će se kvalitetnim radom stvoriti uvjeti i poboljšati kvaliteta života u Širokom Brijegu. Također, gradonačelnik se osvrnuo na nemili događaj koji je posljednje vrijeme okupirao sve građane. Ovom prilikom je poručio da osuđuje bilo kakvo fizičko nasilje i da suosjeća s obitelji nastradalog Mile Soldo. „Imam obvezu i kao roditelj i kao gradonačelnik, nadam se da će institucije odraditi svoj posao kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj u interesu svih nas", rekao je Kraljević.