FOTO  Široki Brijeg: Uočnica Velikoj Gospi okupila tisuće vjernika

Velika Gospa, Široki Brijeg

Posljednji dan Devetnice okupio je tisuće vjernika na Brijegu. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrne iz Sarajeva.

Program zadnjeg dana Devetnice započeo je u 17 sati molitvenom procesijom s kipom Širokobriješke Gospe kroz grad, a nastavio se zavjetnom molitvom i euharistijskim slavljem u 19 sati, koje je glazbeno uveličao veliki crkveni zbor sv. Cecilije pod ravnanjem s. Mire Majić.

U svojoj propovijedi na temu „Marija, Majka Otkupiteljeva“, fra Jozo Marinčić je između ostaloga kazao: „Više od 170 godina vjerni puk se okuplja na najljepšem brdu Gospinu, ovdje na Širokom Brijegu. Iako se već stoljećima okupljaju vjernici, Marija ne pripada prošlosti, ona je naša suvremenica, pripada svim generacijama, a teologija nas uči da je Marijino uznesenje dušom i tijelom kruna njezina Bogo-majčinstva, vječnog djevičanstva i bezgrešnog začeća. S Marijom, Bog je napravio jedan odlučan iskorak u pripravi stvaranja novoga svijeta i novog čovjeka koji se dogodio u susretu ljudskog i božanskog u Isusu Kristu.“

Na sam blagdan Velike Gospe svete mise na Širokom Brijegu biti će u 5, 6, 7, 8 i 9 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodi fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrne, a pjevati će veliki crkveni zbor sv. Cecilije.

Kao što je to bilo kroz sve dane Devetnice, program će uživo prenositi Radio Široki Brijeg i Radio Marija.

Marija Jelić/HERCEGOVINA.info