Široki Brijeg: U ponovnom požaru odjekivale eksplozije iz jame

Livno, požar, požar, vatrogasci, brač, požar, Čapljina, požar, kuća, požar, šuma, svatovi, Trebinje, požar, os bih, Široki Brijeg, požar, eksplozije, Široki Brijeg, požar, vatrogasci, Gacko, požar, požari, požar, gašenje požara , požar, požari, gašenje požara , žitomislići, požar, MUP HBŽ, MUP HB županije, požar, Široki Brijeg, požar, HNŽ, požari
Podsjećamo, u veljači ove godine gorilo je na istom području, a iz jame su odjekivale eksplozije, a na terenu se moglo doznati da je riječ bilo o zaostalom streljivu. Iz Uprave policije MUP-a ŽZH tada je za portal Jabuka.tv potvrđeno da je došlo do niza eksplozija te da nije bilo moguće utvrditi uzrok istih. Da se u jami nalazilo streljivo tada iz policije nisu mogli potvrditi, ali niti odbaciti tu činjenicu.

"Na teren je došlo pet vatrogasaca s dva vozila oko 13.00 sati, a požar je lokaliziran u 15.00 sati. Nije preporučljivo približavati se mjestu požara odnosno jami jer smo tijekom gašenja čuli nekoliko slabijih eksplozija", izjavili su za portal Jabuka.tv iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

Na licu mjesta bili su i pripadnici PU Široki Brijeg.

Olujno nevrijeme praćeno kišom ugasilo je i posljednji plamen na ovom lokalitetu.