Široki Brijeg: Stanko i Suzana Galić dokaz su da se može ljubiti i voljeti pola stoljeća

Stanko i Suzana Galić, Široki Brijeg
...čuti kako netko dijeli dobre i loše strane života već 50 godina ne može vam ne izmamiti osmijeh na lice. A upravo su tu veliku obljetnicu, svoj zlatni jubilej, proslavili Stanko i Suzana Galić iz Ljubotića pokraj Širokog Brijega.
Proslava je ujedno bila i prilika da se rodbina okupi na jednom mjestu te uz dobre želje i čestitke slavljenicima zažele mnogo sreće i zdravlja i još mnogo zajedničkih godina života.

Zahvala Bogu

Obilježavanje njihova zlatnog pira počelo je svečanom svetom misom zahvalnicom, koju je u crkvi svetoga Ante u Ljubotićima predvodio fra Mario Knezović. Tijekom misnoga slavlja Stanko i Suzana su obnovili svoja bračna obećanja i Bogu zahvaljivali za svu milost koju su dobili tijekom pola stoljeća zajedničkog života.
Upućujući čestitke slavljenicima za taj njihov veliki bračni jubilej, fra Mario je na početku svete mise istaknuo kako doista imaju razloga slaviti i uistinu Bogu zahvaljivati jer njihov sretan i dugovječan brak mladima može biti uzor i svijetli primjer kako se čuva svetost braka, poglavito stoga što je danas veliko proslaviti 25., a kamoli 50. obljetnicu obiteljskog zajedništva.

Razumijevanje i poštivanje

Stanko i Suzana su tijekom svog pedesetogodišnjeg skladnog bračnog života, protkanog vjerom u Boga, međusobnim poštivanjem, razumijevanjem te beskrajnom ljubavlju i odanošću u kršćanskom ozračju i toplini obiteljskog doma izrodili četvero djece. Uz svoju djecu su uzveličali ovo slavlje kao i uz svojih šestero unučadi te ostalu rodbinu. Kažu kako su sretni i zadovoljni jer ih zdravlje još uvijek dobro služi, a nakon pola stoljeća života u međusobnoj ljubavi i uvažavanju, na pitanje koji je recept dugovječnosti njihove bračne zajednice, supružnici spremno odgovaraju - razumijevanje i poštivanje.
Recimo na kraju da su nakon svete mise sretni supružnici primali čestitke od rodbine, prijatelja i mještana, a potom su s okupljenom brojnom rodbinom i prijateljima svoj jubilej nastavili slaviti na svečanom ručku.
Slavljeničkom paru želimo da još puno godina provedu u zdravlju, sreći i zajedničkim trenucima.

Piše: M. Tučić/dnevni list