Široki Brijeg: Predstavljena knjiga Admiralovi zapisi ili O pobjedi i ljubavi

Davor Domazet Lošo, Široki Brijeg
Narodna knjižnica je bila pretijesna, da primi sve zainteresirane među kojima su bili i predsjednik HZ HB Vladimir Šoljić nekadašnji ministar obrane HR HB i gradonačelnik Miro Kraljević koji je na samom početku programa predstavljanja pozdravio autor knjige i nazočne.

Knjiga „Admiralovi zapisi" ili "O pobjedi i ljubavi" je napisana na 600 stranica u sedam poglavlja, a posvećena je 20. obljetnici Oluje, te 300. obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.

To je knjiga o manje vidljivoj strani Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države, ali i postratovskom ‘dalekosežnom prožimanju' kojim se nastoji krivotvoriti i povijest i događaje u njima.

Admiral Davor Domazet Lošo govorio je o prvom i drugom svjetskom ratu, Titu, Domovinskom ratu i Oluji. Rekao je kako Josip Broz Tito nije bio Hrvat iz Zagorja nego podmetnuti ruski agent koji je rođen u izvanbračnoj vezi jednog bečkog bogataša i njegove sluškinje Hrvatice. Tijekom izlaganja Domazet je prikazivao zemljovide, gdje je pojašnjavao što su sve Hrvati prošli od prvog svjetskog rata do hrvatske neovisnosti, te da su sve stvorene Jugoslavije, kraljevine bile djelo masona, u prvom redu Britanaca i Francuza, koji su uvijek bili skloni ideji stvaranja Velike Srbije i dominaciju srpskog naroda na štetu Hrvata. Posebno poglavlje Domazetova izlaganja bio je Domovinski rat. Istaknuo je kako je to najčistiji i najplemenitiji rat u povijesti ratovanja, a hrvatski branitelji su jedini živući istinski antifašisti u Europi i svijetu.