FOTO  Široki Brijeg: Predstavljen Putnik u vremenu Ivana Vrljića

Ivan Vrljić, Široki Brijeg

... ''Putnik u vremenu'' mostarskog profesora i pisca Ivana Vrljića. U početnom dijelu programa stihove mladog mostarskog autora čitao je glumac Andrija Zeljko. Program je vodila i moderirala Sanijela Matković u suradnji sa Željkom Šaravanja. U glazbenom dijelu programa nastupio je Tomislav Papac na gitari.

O samoj knjizi i njezinom karakteru govorila je recenzentica ove knjige sveučilišna profesorica Tina Laco rekavši uostalom da cjelokupni književni opus mostarskog poete obiluje ekscesnošću umjetničkog izraza, pritom kazavši da on u svojoj ustrajnosti u pjesničkoj disciplini, predanom vraćanju pjesničkim kanonima ustvari ekscesan u odnosu na uvriježeni pristup pisanju pjesnika njegovog naraštaja. Profesorica Laco je također ustvrdila da pjesnički opus Vrljićevog stvaralaštva aludira na romantične težnje shvaćanja umjetnosti sa primjesama Schopenhaurovskog pesimizma.

Domaćin ove manifestacije, Sanijela Matković pak je uobličila Tinin pristup shvaćanja Vrljićevog stvaralaštva nadodavši još da je knjiga mostarskog pisca Putnik u vremenu rezime desetogodišnjeg putovanja - popraćenog odrastanjem, sazrijevanjem i da je urodila pjesmama punim senzualne ali i empatične ljubavi . Sve to Ivan Vrljić je ukomponirao kroz sonet i zato ga možemo smatrati pjesnikom forme, rekla je Sanijela Matković. Za kraj pjesnik Ivan Vrljić zahvalio se domaćinu i svim ostalim nazočnim slušateljima nagovijestivši uskoro svoju drugu knjigu aforizama i sljedeću promociju ‘'Putnika u vremenu'' u Sarajevu.