Široki Brijeg: Policija došla do novih saznanja u slučaju 'računalne prijevare' 18-godišnjak oslobođen sumnji

izručen ukrajinski državljanin, računalni kriminal, uskok, na međunarodnoj potjernici, hakeri, provala, Široki Brijeg, prijevara, računala, policija, hakeri, žrtva hakerskih operacija, hakiranje automobila, kibernetički napad , hakeri, CyberBerkut, bundestag, hakeri, banke, Novac, pljačka, cyber kriminal, hakeri, hakeri, računalni hakeri , Računalni lopovi , gmail, email, hakiranje, hakeri, računalni hakeri , SWIFT, web kamera, hakeri, računalni hakeri , kibernetički rat, cyber napad, tajne službe
... koje je prijavljeno 25. travnja ove godine, a u priopćenju smo naveli da je za izvršenje kaznenog djela osumnjičen osamnaestogodišnjak iz Širokog Brijega. Naime, utvrđeno je da je kazneno djelo Računalna prijevara izvršeno putem interneta, s računa koji se vodi na ime osamnaestogodišnjaka, koji je u priopćenju naveden kao osumnjičeni.

Međutim, danas prijepodne u policiju se prijavio stariji maloljetnik, koji je priznao da je ukrao podatke s bankovne kartice oštećene građanke te da je, zajedno s osamnaestogodišnjakom otvorio račun na jednoj kladionioci, koji se vodio na ime tog istog osamnaestogodišnjaka putem kojeg je izvršio više on-line uplata.

Temeljem tog priznanja otklonjene su sve sumnje da je navedeni osamnaestogodišnjak izvršio kazneno djelo, i ovim putem izražavamo žaljenje što je isti pretrpio neugodnosti zbog spominjanja njegovih inicijala.

PU Široki Brijeg podnijet će izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Računalna prijevara iz čl. 395. KZ-a FBiH, pripćeno je iz MUP-a ŽZH.